My photo
hye semua...(*_^) nama aku norazirah binti arshad...org panggil aku mcm2...tp nk senang panggil jer zira..tapi kat umah family aku panggil nama lain..hehe...nama apa xleh hbaq la..huhu...um0 aku baru 23,muda lagi..hahaha..dah memiliki seorang suami yang baru sahaja melangsungkan perkahwinan pada 03/02/2013..aku sayang suami aku lbih dari diri aku sendiri...tarikh lahir aku 12/6/1989..di besarkan di negeri kedah..anak jati kedah nie.hihih..tapi tinggal kat daerah nibong tebal,pulau pinang..huhu..dulu aku sekolah kat smk sultan ahmad tajuddin,bandar baharu kedah..dan kemudian melanjutkan pelajaran di ilp nibong tebal dalam kos teknologi perisian multimedia interaktif..aku ada 6 beradik..3 boy 3 gurl..aku anak ke4...aku seorang yg manja..aku memang manja dengan seluruh keluargaku...sekarang aku dah bekerja di celcom center sebagai customer service(officer)..dah tiga tahun lebih dah aku disini..aku mudah berkawan dgn sapa2 jer n mudah jgk mengalirkan air mata....terima kasih pada kawan2 ku kerana menjadi kawan aku~~aku seorag yg simple tapi amat sukakan kekemasan dlm diri..comot2 xmaw r..huhu..aku suka menghabiskan duit dan waktu utk diri sndiri...
FOLLOW MY BLOG

~~YOU FOLLOW ME,I FOLLOW YOU BACK~~
http://segalanytentngdriku.blogspot.com

Friday, February 18, 2011

Aku Ingin Mencintai Dan Dicintai Hanya kerana Allah

Erm...i'm feel...Love is a special feeling given to humans.Love turned the soul.Love makes a person happy and miserable at the same time.Anybody who understand love will be the love’s master, not his servant.

Wah....Hari nie pembukaan utk blog aku adalah kisah cinta yg agak feeling2...hik3...Cewah,speking beb kali nie....xtaw la ayat aku wat 2 betol ke x...huhu...kalau korang x paham maksudnya biar aku terangkan.... 
Lebih kurang mcmni la:-Cinta adalah perasaan istimewa yg dianugerahkan kpd manusia. Cinta m'hidupkan jiwa.Cinta m'jadikan seseorang bahagia dan merana pd masa yg sama.Sesiapa yg paham ttg cinta akan menjadi tuannya, bukan hambanya.

Erm.....Semua manusia yg lahir ke dunia ini memiliki sifat cinta....Xkira lah cinta kepada apa skali pun...Samada cinta pada Allah SWT,cinta pada Nabi Muhammad SAW,cinta pada ibubapa,cinta pada alam sekitar,cinta pada haiwan,mahupun cinta sesama manusia....Kita sebagai manusia biasa tidak akan terlepas dari mencintai dan dicintai oleh seseorang.....Erm.....Zaman sekarang budak2 darjah 1 pn dah pandai bercinta cintun nie ha....Apatah lagi di kalangan remaja dan dewasa....Lagi la menjadi2....Erm.....Sebenarnya cinta ini tersangat lah indah jika kita milikinya dengan cara yang betol.....Mencintai dan dicintai seseorang tidak lah salah...itu adalah sifat yang Allah jadikan pada kaum2 Adam dan Hawa....Cuma yang dapat membezakan adalah cara kita mencintai seseorang......Mencintai Allah swt adalah cinta yang sejati...

Erm....Aku jugak tidak terlepas daripada memiliki perasaan itu....(CINTA).....apa lagi yang perlu aku katakan....Aku adalah insan dan hamba Allah yang sangat lemah....dan memiliki banyak kelemahan dalam diri.....i'm not perfect and nobody perfect.....yes,i know...but.....i'm so sad right now....help me please....;( 
aku bukan terbaik untuk mu.....Erm....terlalu susah untuk menjaga hati manusia....Apatah lagi nak jaga aty pasangan....Erm....aku terlalu pedup kadang2...Rasa macam nak hidup menyendiri jer....erm....Kadang2 rasa mcm xnak bercinta pn ada....Biar jer hidup single lagi bagus...masalah pn xbyk sgt....xyah pk psal aty pasangan dh.....terlalu beban kn if ada couple...erm......i'm so fedup...klau leh lari jauh,aku nak jer lari jauh dari dunia couple nie....ermmm...........tapi kata pepatah org dulu2,telajak perahu leh di undur....telajak umo xleh watpa...hahahaha....(bongok punya ayat)haha.....adehh....xtaw lah...apa nk jadi pasnie pn aku xtaw.....kadang2 hidup kita nie ok kadang2 x....besa la,lumrah kehidupan di dunia yang penuh pancaroba nie.....yang perlu wat adalah bersabar dan terus bersabar.......tapi xtaw la sampai bila...sabar jerla wahai insan yang bernama Norazirah binti Arshad.......................Jika dia adalah jodoh ku,kau bantu lah aku Ya Allah,kuatkan lah semangat ku untuk menempuhi segala dugaan dan rintangan yang di uji oleh hamba mu ini Ya Allah......Kepada Mu aku bermohon...;(

 ...HIDUP INI UMPAMA...

 Hidup ini umpama roda..
Adakalanya kita berjaya..
Adakalanya kita kecewa..
 Adakalanya kita suka.......
Adakalanya kita duka......
 Adakalanya kita bahagia...
 Adakalanya kita derita.....



Di tulis oleh:-

No comments:

Free Flower MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com