My photo
hye semua...(*_^) nama aku norazirah binti arshad...org panggil aku mcm2...tp nk senang panggil jer zira..tapi kat umah family aku panggil nama lain..hehe...nama apa xleh hbaq la..huhu...um0 aku baru 23,muda lagi..hahaha..dah memiliki seorang suami yang baru sahaja melangsungkan perkahwinan pada 03/02/2013..aku sayang suami aku lbih dari diri aku sendiri...tarikh lahir aku 12/6/1989..di besarkan di negeri kedah..anak jati kedah nie.hihih..tapi tinggal kat daerah nibong tebal,pulau pinang..huhu..dulu aku sekolah kat smk sultan ahmad tajuddin,bandar baharu kedah..dan kemudian melanjutkan pelajaran di ilp nibong tebal dalam kos teknologi perisian multimedia interaktif..aku ada 6 beradik..3 boy 3 gurl..aku anak ke4...aku seorang yg manja..aku memang manja dengan seluruh keluargaku...sekarang aku dah bekerja di celcom center sebagai customer service(officer)..dah tiga tahun lebih dah aku disini..aku mudah berkawan dgn sapa2 jer n mudah jgk mengalirkan air mata....terima kasih pada kawan2 ku kerana menjadi kawan aku~~aku seorag yg simple tapi amat sukakan kekemasan dlm diri..comot2 xmaw r..huhu..aku suka menghabiskan duit dan waktu utk diri sndiri...
FOLLOW MY BLOG

~~YOU FOLLOW ME,I FOLLOW YOU BACK~~
http://segalanytentngdriku.blogspot.com

Thursday, February 10, 2011

Erm,i'm so tired thinking about my life n my future

Owhh...kali nie aku sungguh touching2....huk3....Seperti tajuk di atas,aku sungguh penat memikirkan tentang masa hadapan yg akan datang lagi dan lagi.......Erm,mmg sebagai manusia biasa x boleh berputus asa dalam apa jua yang mendatang.....Yang 2 aku taw...Tapi,letih kan pk semua nie...Camna pun aku xpenah mengalah selagi aku mampu bertahan...Dan selagi org2 tersayang menyokong aku....Hidup perlu diteruskan....Kerja tetap kena kerja kalau tidak mana nak datang nyer duittt............Xkan nak luruh dari langit kot....Kalau lah duit luruh dari langit rasanya sapa2 pun xnak keja,tol x? Macam2 aku pk...Bab kerja pun susah gak..Bukan senang nak dapatkan kerja sempurna zaman sekarang nie..Persaingan semakin banyak..Erm...Kerja apa yang ada,kerja lah dulu amik pengalaman...Janji HALAL suda....Xkisah lah kerja 2 cmna pn,walaupun pengutip sampah skali pun,ia tetap halal....JANGAN SESEKALI MENGHINA PEKERJAAN ORANG LAIN!
Erm,umo pun dah makin meningkat....Zaman pun dah makin berubah....Xlama lagi dah kena kawen....Erm,korang ingat kawen senang ker?Duitt maaa....Mana maw cari kalau x keja....Zaman sekarang semua kena beli maa....Barang2 banyak mahal maa....Kalau duit xdak cmna maw bikin maa??
Pinjam ALONG ka?haha...Owh,NO,NO,NO....
Duit xdak cmna skali pun,jgn pinjam sama along k....Pinjam sama ABG LONG....hihihi.....
Sebab 2 la org soh keja tol x?Betapa susah nya nak carik duit...huhuhu
KAWEN?? Erm,kalau dah sampai jodoh n duit pun dah cukup,insyaallah kawen la aku....hik3..
SABAR,SABAR DAN TERUS BERSABAR!
Aku taw,bukan aku sorg jer tgk memikirkan msa depan,semua org mcm 2 kn?tol x?So,kita sama2 lah berusaha untuk menjadi yang terbaik di kalangan yang terbaik...InsyaAllah....Amin.............
Memikir dan terus memikir
Di tulis oleh:-

No comments:

Free Flower MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com