My photo
hye semua...(*_^) nama aku norazirah binti arshad...org panggil aku mcm2...tp nk senang panggil jer zira..tapi kat umah family aku panggil nama lain..hehe...nama apa xleh hbaq la..huhu...um0 aku baru 23,muda lagi..hahaha..dah memiliki seorang suami yang baru sahaja melangsungkan perkahwinan pada 03/02/2013..aku sayang suami aku lbih dari diri aku sendiri...tarikh lahir aku 12/6/1989..di besarkan di negeri kedah..anak jati kedah nie.hihih..tapi tinggal kat daerah nibong tebal,pulau pinang..huhu..dulu aku sekolah kat smk sultan ahmad tajuddin,bandar baharu kedah..dan kemudian melanjutkan pelajaran di ilp nibong tebal dalam kos teknologi perisian multimedia interaktif..aku ada 6 beradik..3 boy 3 gurl..aku anak ke4...aku seorang yg manja..aku memang manja dengan seluruh keluargaku...sekarang aku dah bekerja di celcom center sebagai customer service(officer)..dah tiga tahun lebih dah aku disini..aku mudah berkawan dgn sapa2 jer n mudah jgk mengalirkan air mata....terima kasih pada kawan2 ku kerana menjadi kawan aku~~aku seorag yg simple tapi amat sukakan kekemasan dlm diri..comot2 xmaw r..huhu..aku suka menghabiskan duit dan waktu utk diri sndiri...
FOLLOW MY BLOG

~~YOU FOLLOW ME,I FOLLOW YOU BACK~~
http://segalanytentngdriku.blogspot.com

Tuesday, June 21, 2011

~ Kadang-kadang terfikir sejenak ~

Kadang-kadang aku mahu jadi insan yang terbaik...Tapi,aku hanya insan biasa yang tak kan lepas dari segala kesilapan....Kadang-kadang aku mahu jadi insan yang baik pada semua orang...Tapi,aku manusia biasa yang tak kan lepas dari melakukan kejahatan....Kadang-kadang aku mahu jadi insan yang suci dari dosa dan mahu kan pahala dari Nya....Tapi,aku insan biasa yang tak kan lepas dari melakukan dosa...Kadang-kadang aku mahu kan pekerjaan yang sempurna..Tapi,aku redha kerana aku tahu bukan rezeki ku lagi untuk miliki pekerjaan yang sempurna...Kadang-kadang aku mahu kan duit yang banyak untuk membantu keluarga ku...Tapi aku sedar,aku masih belum mampu untuk memiliki duit yang banyak....Kadang-kadang aku mahu jadi insan yang terbaik pada keluarga ku..Tapi,aku belum mampu untuk memikul semua tanggungjawab seperti mana mak dan ayah aku lakukan pada aku sejak aku berada di dalam perut mak...Kadang-kadang aku sedih memikirkan semua ini...Tapi aku sedar bahawa semua ini adalah cabaran dan dugaan yang di uji oleh Nya kepada insan seperti aku...Aku redha dengan semua ini...Aku tak kan putus asa dalam kehidupan yang aku jalan kan sekarang nie....Aku perlu sedar bahawa semua ini boleh diubah jika kita berusaha dengan gigih dan menjalankan tanggungjawab kepada Nya....Kadang-kadang air mata ku ini menitik tanpa ku sedari..Mungkin sedih kerana belum baik untuk menjadi insan yang terbaik pada semua orang.....Tapi aku akan cuba yang terbaik untuk semua nya,insyaallah :) Jom sama-sama kita jadi insan yang terbaik pada diri sendiri dan pada semua orang :)

 di tulis oleh:-

No comments:

Free Flower MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com